A partir de la visualització d’uns fragments del següent conferència de youtube s’obre un debat sobre la neurociència i com aquesta i altres disciplines poden ajudar a perjudicar en la comprensió de la nostra pràctica. Arribem a concloure que la neurociencia i els nous descobriments poden donar-nos una credibilitat a l’hora de defensar els beneficis de la Pràctica Psicomotriu Aucouturier però alhora hem d’estar alerta en que no es creïn tendències cap a proposar exercicis concrets i per tant a perdre les bases i objectius de la nostra professió.

Video de Nazaret Castellanos sobre Postura i Cerebro. A la trobada vam visualitzar des dels minuts 35 aproximadament però és interessant poder-lo veure tot.

Un altre aspecte que es va comentar és la necessitat de realitzar publicacions i donar força a la nostra tasca i a potenciar els beneficis de la Pràctica Psicomotriu Aucouturier.

Aquí teniu un article pendent de publicar a la  “Revista Internacional de Medicina y Ciencias de la Actividad Física y el Deporte” de la nostra companya Gisela Ferré que és un exemple de publicació.

Artículo diferencias entre la psicomotricidad dinámica y normativa en el desarrollo infantil (Gisela)

Enllacem aquí també altres documents que es van comentar durant la trobada:

Psicomotricidad Vivenciada como propuesta educativa…

Enllaços sobre Experiència somàtica:

  • https://www.somaticbarcelona.com/acerca-de-se/
  • https://www.somaticbarcelona.com/el-estres-no-esta-en-tu-cabeza-esta-en-tu-sistema-nervioso/

 

Per finalitzar, s’acorda el funcionament per a presentar videos de casos per a supervisar en les trobades:

  1. Vídeos de màxim 30 minuts.
  2. Presentar a la resta del grup què és el que esperem de la supervisió: quins aspectes ens preocupa, on volem posar la mirada, etc.

 

A nivell d’organització s’acorda que la trobada de Abril serà en dimecres ja que el últim dijous de mes és abans d’un pont.

 

 

Open chat
1
Hola,
En que et puc ajudar?